Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboudumc krijgt hoogste classificatie voor epd

Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft het Radboudumc in Nijmegen de HIMSS stage 7 bereikt. Dit is de hoogste erkenning voor het gebruik van data- en informatietechnologie in een ziekenhuis. Slechts twee andere ziekenhuizen in Europa hebben deze award ontvangen.
Radboudumc krijgt hoogste classificatie voor epd
Foto: Arno Massee

De Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) kwam eind februari langs bij het Radboudumc voor een audit. ‘Radboudumc heeft op vele manieren indruk op ons gemaakt. Ik wil hier met name de benadering van medicatieveiligheid en Clinical Decision Support benadrukken’, zegt Uwe Buddrus van HIMSS in een persbericht.

Datatechnologie

Ook andere initiatieven van het Radboudumc dragen bij aan de hoge score op het gebruik van data en informatietechnologie. Bijvoorbeeld het medicatieproces met onder meer barcodescanning, het openstellen van gegevens en de communicatie met patiënten via mijnRadboud, digitaal gebruik van beelden en sneller verbeteringen kunnen realiseren voor de behandeling van bijvoorbeeld pijnbestrijding en voorkomen van ondervoeding.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.