Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboudziekenhuis richt Wondplatform Nederland op

Vandaag wordt in het Nijmeegse UMC St. Radboud het startsein gegeven voor het Wondplatform Nederland.
Radboudziekenhuis richt Wondplatform Nederland op

Het Wondplatform moet er voor zorgen dat artsen en verpleegkundigen betere afspraken maken over wie dat doet bij wondverzorging. ‘Nu komt het voor’, zegt één van de initiatiefnemers, Iris van Bemmel in het Algemeen Dagblad, ‘dat wonden niet effectief en efficiënt worden verzorgd. De ene zorgverlener denkt dat de ander het wel zal doen. Terwijl we weten dat je er snel bij moet zijn om erger te voorkomen.’

Gespecialiseerde verpleegkundigen belangrijk
Gespecialiseerd wondverpleegkundigen spelen in het platform een belangrijke rol, naast huisartsen, openbare apothekers, medisch specialisten en verpleeghuisartsen. 

Zorgstandaarden
Samen met patiëntengroepen en industrie willen ze een relevante bijdrage gaan leveren aan verantwoorde en noodzakelijke wondzorg. Ze werken mee aan de ontwikkeling van zorgstandaarden, het benoemen van criteria voor wondexpertisecentra, het verspreiden van kennis over best practices, het ontwikkelen van preventieprogramma`s en het stimuleren en initiëren van wetenschappelijk onderzoek.

Wondplatform Nederland / Algemeen Dagblad
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.