Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ranglijst verpleeg- en verzorgingshuizen 2011 bekend

De beste ouderenzorg is te vinden in het oosten van het land en de Kop van Noord-Holland. In de Randstad is het slechter gesteld met de ouderenzorg.

Dat blijkt uit onderzoek van Elsevier naar de kwaliteit van alle verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg in Nederland. In totaal zijn 2.542 verpleeghuizen, verzorginshuizen en thuiszorgorganisaties beoordeeld. 

 

Hoge score 

Twente en de Kop van Noord-Holland zijn de regio’s waar ouderen gemiddeld de beste zorg ervaren. Het verpleeghuis Den Es in het Achterhoekse Varsseveld, en de woonzorgcentra Simeonshof en Molenweide in Boxtel leveren van de individuele verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland de beste ouderenzorg. Zorg Plus Twente in Almelo en Zorgpunt Thuiszorg in Maastricht zijn de beste thuiszorginstellingen. Ook het grote, maar kleinschalig georganiseerde Buurtzorg Nederland boekt opvallend succes. Uit de resultaten blijkt dat de kwaliteit van de ouderenzorg in de Randstad achter blijft.

 

Verzorgenden
Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van openbare informatie van de instellingen zelf. Die zijn beoordeeld op de kwaliteit van leven van de bewoners en cliënten thuis, op de kwaliteit van de zorgorganisatie en van de verzorgenden. De verpleeg- en verzorgingshuizen zijn daarnaast beoordeeld op de veiligheid van de zorg, onder meer het voorkomen van valincidenten en problemen met de medicatie.

Bron: Elsevier

 

Klik hier voor de ranglijst

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.