Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechter berispt minachtende verpleegkundige

In Australië is een verpleegkundige door de rechter op de vingers getikt omdat zij een dode patiënt uit bed liet vallen en daar vervolgens hartelijk om heeft gelachen.
Rechter berispt minachtende verpleegkundige

De verpleegkundige was werkzaam in het Coleraine Hospital ten tijde van het incident. Zelf zei ze in de rechtzaal dat ze niet tijdens het voorval heeft gelachen, maar pas in de koffiekamer. Volgens haar advocaat was het een schrikreactie en een ‘ongelukkige manier van omgaan met de situatie.’

Dwingend gedrag
Tijdens de zitting gaf de Australische ook toe dat zij een collega heeft bedreigd en op eigen houtje een patiënt morfine heeft toegediend. Ze wilde de dokter niet storen en vond het wel in het belang van de patiënt dat deze zo snel mogelijk morfine zou krijgen, was haar verklaring. De verpleegkundige stond in het ziekenhuis bekend om haar vele gevloek en ‘dwingende’ gedragingen.

In therapie
De verpleegkundige, inmiddels niet meer werkzaam in het ziekenhuis, moet van de rechter haar ongepaste gedrag veranderen wil zij weer aan het werk kunnen als verpleegkundige. Ze gaat in therapie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.