Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Registratie verpleegkundigen ingetrokken na mishandeling

De registratie van twee verpleegkundigen in Engeland is tijdelijk ingetrokken. Ze worden verdacht van ernstige mishandeling van patiënten in een privé zorgcentrum in Hambrook, vlakbij Bristol.

In een verklaring laat de voorzitter van The Nursing and Midwifery Council weten dat de twee verpleegkundigen tijdelijk geschorst zijn in afwachting van het onderzoek. De verpleegkundigen worden beschuldigd van ernstige schending van de verpleegkundige gedragscode.

 

Undercover

Deze maand toonde het BBC-programma Panorama undercover beelden van het zorgcentrum, een privé-kliniek waar mensen met een verstandelijke handicap en autisme worden behandeld. Op de beelden is te zien dat verpleegkundigen de patiënten slaan en ze met stoelen ingeklemmen. Ook worden de patiënten met kleding aan onder een koude douche gezet. Direct na de uitzending arresteerde de politie vier zorgverleners. De eigenaar van de zorginstelling heeft dertien medewerkers geschorst. De zorginstelling is inmiddels gesloten en de patiënten zij overgebracht naar andere instellingen.

 

  • Lees hier de verklaring van de eigenaar na de uitzending. 
  • Klik hier voor de beelden van de mishandeling.

 

Redactie TvZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.