Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Revalidatie bij kinderen beter meten met GAS

Het resultaat van revalidatie bij kinderen is niet altijd goed meetbaar. In zijn proefschrift presenteert arts-onderzoeker Duco Steenbeek daarom een methode om schalen te maken waarop de vooruitgang zichtbaar is: Goal Attainment Scaling (GAS).

Bij aangeboren aandoeningen van de armen en benen of bij een ongeval kan revalidatie door een gespecialiseerd kinder-revalidatieteam nodig zijn. Het betrouwbaar meten van het resultaat van revalidatiebehandeling door deze teams, is van groot belang voor verbetering van de kwaliteit ervan.

Betrouwbare meetmethode
Bij GAS worden voorafgaand aan de behandeling schalen gemaakt met een beschrijving van de mate waarin behandeldoelen worden behaald. De schalen beschrijven altijd de belangrijkste revalidatiedoelen van kinderen en hun ouders en komen tot stand door professioneel inzicht van de behandelaar. Meten door middel van GAS blijkt betrouwbaar en waardevol.

Duco Steenbeek promoveert op 15 juni 2010.

Universiteit Utrecht
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.