Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Richtlijn palliatieve zorg voor COPD-patiënten

De Long Alliantie Nederland heeft de richtlijn Palliatieve zorg voor mensen met COPD uitgebracht. Voor deze groep patiënten was er nog geen richtlijn voorhanden. De richtlijn beschrijft wat in het algemeen als de beste zorg voor mensen met COPD in de palliatieve fase gegeven kan worden.
Richtlijn palliatieve zorg voor COPD-patiënten

De palliatieve zorg voor mensen met COPD is complex. De complexiteit wordt voornamelijk veroorzaakt door het gegeven dat de palliatieve fase bij COPD meerdere jaren kan duren. Daarbij is het in de praktijk moeilijk om vast te stellen of een patiënt in deze fase van COPD is terecht gekomen.

Richtlijn
In de richtlijn wordt veel aandacht besteed aan het patiëntenperspectief. De wensen van de patiënt zijn namelijk van groot belang voor het verdere behandelproces in deze fase van COPD. Zo kan de patiënt er voor kiezen om wel of niet een verdere behandeling te ondergaan zonder (blijvend) effect. De richtlijn biedt hiermee verschillende invalshoeken binnen de behandeling van palliatieve zorg voor mensen met COPD.

Bekijk de richtlijn Palliatieve zorg voor mensen met COPD.
Bekijk de samenvatting van de richtlijn.

Lees meer nieuws en artikelen in het dossier palliatieve zorg.

Long Alliantie Nederland / TvZ
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.