Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richtlijn ‘revalidatie per ziektefase kanker’ op komst

De Vereniging van Integrale Kankercentra ontwikkelt een richtlijn voor de revalidatie in alle ziektefasen bij kanker. De richtlijn is vermoedelijk eind 2010 klaar.
Richtlijn 'revalidatie per ziektefase kanker' op komst

De richtlijn omvat aanbevelingen voor de indicatiestelling, intake, de revalidatiebehandelingen in alle ziektefasen bij kanker en de evaluatie ervan. Zodra de richtlijn in de praktijk wordt gelanceerd, wordt ook het revalidatieprogramma Herstel & Balans modulair gemaakt, voor meer maatwerk naar indicaties en ziektefasen van patiënten. Herstel & Balans is een belangrijk aanbod aan oncologische revalidatie dat beschikbaar is op 68 locaties in Nederland en België.

Evidence based
Een multidisciplinaire werkgroep van de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC) ontwikkelt de evidence based richtlijn oncologische revalidatie. De VIKC presenteert de richtlijn op 11 november tijdens het symposium Oncologische Revalidatie in Amsterdam.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.