Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

EBP-Richtlijn verblijfskatheterisatie

Vijf jaar geleden presenteerde de Europese vereniging voor urologieverpleegkundigen de eerste evidence based richtlijn voor verblijfskatheters bij volwassenen. Deze Engelstalige richtlijn is nu vertaald naar de Nederlandse en Vlaamse praktijk. Hier vind je alle richtlijnen.
EBP-Richtlijn verblijfskatheterisatie
Foto: stockexchng

In 2009 al presenteerde de Europese vereniging voor urologieverpleegkundigen de eerste evidence based richtlijn voor verblijfskatheters bij volwassenen. Deze Engelstalige richtlijn is nu vertaald naar de Nederlandse en Vlaamse praktijk.

4 aanbevelingen

In Nursing februari bespreken we met auteurs en katheterexperts Hanny Cobussen en Ronny Pieters vier belangrijke aanbevelingen uit de richtlijn.

De volledige richtlijnen kun je hieronder bekijken:

3 REACTIES

  1. Beste, het is 2021 dus het artikel is 7 jaar oud. Dat is helaas te lang geleden om een antwoord te geven op de vraag waar de richtlijnen zijn gebleven. Het beste is om te googlen op Richtlijn verblijfskatheters of iets dergelijks. Je zou ook bij Vilans op de site kunnen kijken, of de site van V&VN, of die van de urologen. Succes!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.