Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richtlijnen decubitus en smetten aangepast

De richtlijnen voor decubitus en smetten worden beide aangepast. De update van beide huidaandoeningen gebeurt in een gezamenlijk project.

Het LEVV werkt in dit project samen met het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het onderzoeksinstituut NIVEL. Ook diverse decubitusexperts, beroepsverenigingen en patiëntenorganisaties zullen hun bijdrage leveren. De nieuwe richtlijn zal in Nederland pas in 2010 verschijnen.

Decubitus
Bij decubitus ligt de nadruk op het aanpassen van een binnenkort te verschijnen internationale richtlijn aan de Nederlandse situatie. Het betreft hier de richtlijn van het EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel) en zijn Amerikaanse zusterorganisatie NPUAP die in de loop van 2009 afgerond zal zijn. Vooral de diagnostiek zal onder de loep worden genomen.
Bij smetten ligt de nadruk op het zoeken naar (afgeleide) evidence. Daarbij wordt gekeken naar effectieve interventies bij smetten en bij vergelijkbare huidaandoeningen.

Download huidige richtlijn decubitus
Download huidige richtlijn smetten
Download samenvattingskaart smetten

LEVV
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.