Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Richtlijnen Decubitus en Smetten herzien

Beroepsvereniging V&VN heeft de richtlijnen 'Decubitus' en 'Smetten' herzien en uitgebracht. Naast de richtlijnen zijn er praktijkkaarten en informatiefolders voor patiënten ontwikkeld.

De nieuwe richtlijnen zijn gebaseerd op de internationale richtlijn ‘Pressur Ulcer Prevention & Treatment’ (NPUAP& EPUAP, 2009). De aanbevelingen uit de internationale richtlijn zijn zoveel mogelijk vertaald en soms aangepast aan de Nederlandse situatie. Dat leidde tot enkele nieuwe definities, zo is wisselligging veranderd in wisselhouding.

Voorkomen decubitus
‘Momenteel is de preventie en behandeling van smetten nog niet voldoende adequaat’, zegt Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN. ‘Dat geldt ook voor de preventie en behandeling van decubitus. De kosten voor de bestrijding van decubitus zijn hoog, terwijl het veelal te voorkomen is.’

Patiëntenfolder
V&VN heeft naast de richtlijnen ook praktijkkaarten en informatiefolders voor patiënten ontwikkeld. Zo is er voor zowel de richtlijn decubitus als de richtlijn smetten een praktijkkaart over preventie en over behandeling beschikbaar.

Bekijk de nieuwe richtlijnen onderaan deze pagina.

V&VN
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.