Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richtlijnen voor omgaan met dementie in het ziekenhuis

Een aanvulling op de richtlijn Diagnostiek en Behandeling van Dementie (2014) moet de kwaliteit en veiligheid van zorg voor patiënten met dementie in het ziekenhuis verbeteren.
1.JPG

Voor de aanvulling is een selectie van de belangrijkste probleemsituaties in het ziekenhuis gemaakt en beschreven. Daarnaast is wetenschappelijke en praktijk gebaseerde kennis en ervaring verzameld en zijn aanbevelingen opgesteld omtrent het bieden van adequate zorg voor patiënten met dementie in het ziekenhuis. Deze aanbevelingen gaan bijvoorbeeld over de beste omgevingsfactoren, het vaststellen van pijn, de communicatie met de patiënt en zijn naasten en belangrijke factoren bij screening en ontslag van patiënten met dementie.

De aanvulling of het ‘Addendum dementie’ is hier te downloaden

Gratis dementieposter
Nu te downloaden op Nursing.nl: een poster met de vier meest voorkomende vormen van dementie en hun belangrijkste overeenkomsten & verschillen.
Download poster>>>

De Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie coördineerde de richtlijn, V&VN Geriatrie & Gerontologie, V&VN Verpleegkundig Specialisten en V&VN Neuro & Revalidatie leverden een bijdrage aan de ontwikkeling hiervan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.