Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rode Kruis Ziekenhuis schrapt arbeidsplaatsen

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk gaat volgend jaar 10 procent van het personeelsbestand schrappen. In totaal zullen er 120 arbeidsplaatsen verdwijnen, wat neerkomt op 160 werknemers. Gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk.
Rode Kruis Ziekenhuis schrapt arbeidsplaatsen

Volgens een woordvoerder wil het ziekenhuis het verlies van de arbeidsplaatsen opvangen door slimmer te organiseren, zodat de kwaliteit van de zorg gehandhaafd blijft. Zo moeten poliklinieken en verpleegafdelingen onderling nauwer gaan samenwerken. Ook denkt het ziekenhuis aan een centrale balie voor alle poliklinieken in plaats van de huidige aparte ontvangstruimten.

Miljoenenbezuiniging
Het Rode Kruis Ziekenhuis is gedwongen tot een miljoenenbezuiniging. Het kwam in diepe financiële problemen, onder meer doordat het een overfinanciering door zorgverzekeraar Achmea niet terugbetaalde en aanwendde voor andere doeleinden. Hierdoor is een schuld van 15 miljoen euro ontstaan.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

2 REACTIES

  1. Het verwondert mij géén bal dat ziekenhuizen in financiële problemen geraken… ieder ziekenhuis wil alles in huis ten koste van de zorg… en de zorgindustrie wordt een multi-nationale onderneming, als ik zie hoe Frans-Italiaanse groepen reeds de Franse en Belgische zorgmarkt afschuimen en de zorg binnen hun zorginstellingen minimaiseren heb ik héél véél argwaan waarmee deze groepen ouderen en zieken uitbuiten tesamen met héél wat artsen die geld in een soortgelijk consorcium steken….met als énig doel zo vlug mogelijk geld binnenhalen, ik vraag me af wat hun motieven zijn van zorgverlenen….en wat hun filosofie achter hun zorg is….ik ben blij dat ik op pensioen ben en lid ben van zorgethiek.nu en niet onmondig ben …zodat ik mijn mening durf te uiten…

  2. Lees alle reacties
  3. een overfinanciering niet terugbetalen maar aanwenden voor andere doeleinden??
    Dat zal vast een goed idee van een zwaar overbetaalde bestuurder zijn die met de kerst naast de skipiste van zijn/haar welverdiende bonus zit te genieten, zich afvragend waarom zijn personeel niet begrijpt dat hij het allemaal wel goed bedoelde, toch?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.