Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Rol verpleegkundigen verandert komende jaren’

De rol van verpleegkundigen en verzorgenden gaat de komende jaren erg veranderen. Dat zegt Martin van Rijn, lid van de Stuurgroep V&V 2020 over de impact van nieuwe beroepsprofielen.
398verpleegkundigen_nationalebeeldbank

Op 8 maart 2012 presenteert de Stuurgroep V&V 2020 de nieuwe beroepsprofielen voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. In een filmpje op de congreswebsite V&V 2020 zegt Martin van Rijn te verwachten dat deze nieuwe beroepsprofielen ingrijpend anders zijn. Hij wijst hierbij bijvoorbeeld op de groei van het aantal ouderen. ‘Verpleegkundigen en verzorgenden van de toekomst moeten daardoor meer weten van ouderenzorg en integraal kunnen denken’, zegt Van Rijn. Ook ontwikkelingen als werken met ICT en Zorg op Afstand zijn volgens hem van invloed op het vak. Hij ziet een cruciale rol voor verpleegkundigen en verzorgenden in de veranderende zorg.

Actie
De nieuwe beroepsprofielen vragen niet alleen verandering van de beroepsgroep zelf, maar ook actie van alle partijen, zegt Martin van Rijn. ‘We moeten nadenken over de opleidingen, over de financiering en over de arbeidsmarkt die over tien jaar heel anders zal zijn dan nu.’

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.