Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruim 1000 misstanden in de verpleeg- en thuiszorg

In vier weken tijd verzamelde het meldpunt misstanden van Abvakabo FNV ruim 1000 klachten over de zorg.
090312-goedgesprek

De lijst is op het Plein in Den Haag overhandigd aan de fractievoorzitters uit de Tweede Kamer. Veruit de meeste misstanden komen uit de verpleeghuizen. Een te hoge werkdruk is de grootste oorzaak.

 

Smerig incontinentiemateriaal

Een greep uit de verzamelde klachten: bewoners die te lang in smerig incontinentiemateriaal zitten, vallen omdat er geen toezicht is of kunnen niet vaak genoeg onder de douche kunnen. Daarnaast zorgt de doorgeslagen flexibilisering ook voor problemen. Zorgmedewerkers hebben onzekere contracten en roosters, bewoners zien teveel wisselende gezichten. Hierdoor ontstaat er onrust, worden bewoners angstig of worden er fouten gemaakt met het medicijnen delen.

 

 

Het meldpunt is door de vakbond geopend omdat zorgwerkgevers tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe cao verpleeghuizen en thuiszorg (VVT) ontkennen dat er problemen zijn met de kwaliteit van zorg.  Donderdag 26 april wordt verder onderhandeld over de nieuwe cao verpleeghuizen en thuiszorg.

 

Lees hier het rapport Meld misstanden in de zorg en de bijlage.

 

Bron: Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.