Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruim 20.000 meldingen bij Meldpunt Verspilling

Bijna anderhalf jaar na de opening van het Meldpunt Verspilling in de Zorg zijn er ruim 20.000 meldingen gedaan. Een kwart van de melders is zorgverlener.
Ruim 20.000 meldingen bij Meldpunt Verspilling

Bovendien is de website uitgebreid. Bezoekers kunnen voortaan naast het bestaande meldpunt voorbeelden bekijken en zien wat er met de meldingen gebeurt. De praktijkvoorbeelden laten zien hoe zorgaanbieders verspilling tegen gaan. Hierbij zijn ook hun contactgegevens meegenomen, zodat geïnteresseerden direct met de zorgaanbieders in contact kunnen komen.

Verpleegkundigen denken mee over verspilling van zorg

Minister Schippers heeft al meer dan 1000 reacties van particulieren ontvangen met ideeën om verspilling in de zorg tegen te gaan. Lees meer >>>

Meldingen

De meeste meldingen (40%) worden gedaan door patiënten. De sector waar het meest over gemeld wordt is de curatieve sector. Ongeveer een kwart van de meldingen, en daarmee de meeste, gaan over geneesmiddelen: ongebruikte medicatie wordt niet hergebruikt en er blijft veel medicatie over. Het meldpunt blijft in ieder geval de gehele duur van het programma open, tot medio 2016. Wat er daarna gebeurt gaan de aangesloten partijen nog bekijken.

Verpleegkundigen kunnen verspilling blijven melden

Verpleegkundigen, verzorgenden en patiënten kunnen hun ergernissen over verspilling van zorg blijven melden bij het Meldpunt Verspilling in de zorg. Ook zijn er al enkele acties ingezet om verspilling in de zorg terug te dringen. Lees meer >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.