Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruim 30 miljoen voor dementie onderzoek

Het ministerie van VWS maakt de komende drie jaar 32,5 miljoen euro vrij voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Het geld is bestemd voor het Deltaplan Dementie.
Ruim 30 miljoen voor dementie onderzoek

Deltaplan Dementie is een initiatief van Alzheimer Nederland en Nederlandse wetenschappers. Doel van het plan is om meer wetenschappelijk onderzoek te doen naar een betere behandeling, het genezen en voorkomen van dementie. Ook komt er een nationaal dementieregister om de inhoud en omvang van de problematiek inzichtelijk te maken. En er moet een e-healthportal worden gevormd voor allen die betrokken zijn bij dementie, als patiënt, naaste of professional. Het portal gaat informatie bieden en is tegelijk een platform voor innovatie en verbetering van de kwaliteit van zorg voor mensen met dementie.

Kwaliteit zorgverlening verhogen

Het ministerie van VWS hoopt dat de zorgprofessional het Deltaplan Dementie kan gebruiken om de kwaliteit van zorgverlening  te verhogen. Ook moet het plan bijdragen aan toenemende bewustwording met betrekking tot dementie, beheersing van de kostenontwikkeling en behoud van arbeidsproductiviteit van mantelzorgers.

Meer nieuws, achtergronden en blogs over dementie lees je in het Dossier Ouderenzorg.

Financiële steun

Naast de bijdrage van 32,5 miljoen euro vanuit de overheid, zullen ook partners uit de private sector hun financiële bijdrage moeten leveren. Alzheimer Nederland heeft de intentie om het Deltaplan Dementie de komende vier jaren met 12,5 miljoen euro te steunen, meldt Zorgvisie.

Bron: Rijksoverheid

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.