Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruim duizend gevallen van onderbezetting zomer

Op het online meldpunt van vakbond NU'91 zijn afgelopen zomer ruim 1100 meldingen binnengekomen over onderbezetting in de verpleging.
Ruim duizend gevallen van onderbezetting zomer

 

Dat heeft Karin Weerts van NU’91 gezegd na vragen van Nursing.nl. Volgens de woordvoerster wordt in de zomer de onderbezetting in de zorg ‘pijnlijk duidelijk’. Het grootste gedeelte van de meldingen is, net als vorig jaar, afkomstig van medewerkers van verpleeghuizen. Maar naast die meldingen, krijgt NU’91 ook ‘opmerkelijk veel’ klachten van ziekenhuizen binnen. Uit een eerder bericht bleek al dat dit waarschijnlijk komt omdat operatiekamers en dagbehandelingen dit jaar niet sloten. Ziekenhuizen zouden het geld té hard nodig hebben.

Verpleeghuis
Het online meldpunt, dat op 21 juli werd geopend, bracht volgens NU’91 veel schrijnende situaties aan het licht. Zo kwam er een melding binnen over een verpleeghuis waar bewoners pas om 12.00 uur uit hun bed werden gehaald. In een andere instelling werden bewoners juist al om half vier naar bed gebracht om de avonddienst te ontlasten.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.