Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ruwaard van Putten: twintig procent medewerkers moet weg

Van de 753 medewerkers van het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis, hebben 516 medewerkers een voorlopige aanstelling gekregen binnen het nieuwe Spijkenisse Medisch Centrum. 137 mensen moeten definitief weg. Hoeveel verpleegkundigen daarbij zijn, wil het ziekenhuis niet zeggen.
Ruwaard van Putten: twintig procent medewerkers moet weg
Foto: ANP - Arie Kievit

De medewerkers van het oude Ruwaard van Putten Ziekenhuis zijn gisteren geïnformeerd over een mogelijke aanstelling binnen het Spijkenisse Medisch Centrum. Van de 753 medewerkers hebben 516 medewerkers een aanstelling gekregen van drie maanden of zes maanden. De 137 medewerkers die geen aanstelling aangeboden hebben gekregen, zijn per vandaag door de curatoren vrijgesteld van werk. Het Spijkenisse Medisch Centrum kan hen geen werkgelegenheid meer bieden.
Hoeveel verpleegkundigen er onder die 137 medewerkers zijn, kan de woordvoerder van het ziekenhuis niet zeggen. Marije de Coole: ‘Over de gehele linie vallen ontslagen. Maar ik kan alleen zeggen dat dat in de staffuncties meer is dan in de zorgfuncties.’ Leerlingen die in het ziekenhuis een opleiding deden, mogen deze daar nog afmaken.

Nieuw zorgprofiel

Afgelopen twee weken zijn met alle medewerkers van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis individuele gesprekken gevoerd. Op basis van het gegeven advies en het eerder opgestelde formatieplan (benodigd aantal medewerkers per afdeling), is vastgesteld welke medewerkers een functie krijgen binnen het Spijkenisse Medisch Centrum. Er wordt in stappen toegewerkt naar de formatie passend bij het nieuwe zorgprofiel.

Toekomst

Met de medewerkers die een aanbod hebben ontvangen, wil het Spijkenisse Medisch Centrum de komende maanden samen verder bouwen aan het nieuwe zorgprofiel. Uitgangspunt van het Spijkenisse Medisch Centrum en het consortium van ziekenhuizen dat de doorstart mogelijk heeft gemaakt (Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis) is een goede kwaliteit van zorg voor de bewoners van Voorne-Putten. Het gaat er om een goede balans te vinden tussen zorg die vanwege de complexiteit moet worden geconcentreerd en zorg die beter dicht bij de mensen gegeven kan worden.

1 REACTIE

 1. De marktwerking in de zorg in optima forma.
  Zie Schippers en je voorgangers, hoe breng je de zorg om.
  Incapabele en overbetaalde bestuurders, die onder een hoedje spelen met de regio bobo’s.
  Vieze politieke spelletjes gespeeld met de zorgverzekeraars en zorginstellingen.
  Een directie die een wanbeleid voert en de zaakjes niet op orde heeft.
  Gevolg onder toezicht en een faillissement.
  Wat het allemaal nog erger maakt is dat deze zaak van te voren al beklonken was door de zogenaamde heren.
  Maar het aller ergste is een is een diskwalificatie van je personeelsleden.
  Zonder pardon de wacht aan zetten, of een slechter flex contract aanbieden.
  Zelfs de vakbonden hier over informeren was de bestuurders te veel.
  De regio de dupe, de leveranciers de dupe, het personeel de dupe.
  Het is een grote schande dat dit soort acties in deze tijd kunnen plaats vinden.
  Het lijkt me dat er wel sjiekere oplossingen mogelijk waren, zeker in de tijden dat de zorg met een sterk vergrijzende bevolking meer dan nodig is.
  Heren bestuurders nogmaals bedankt, schaam jullie diep.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.