Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Samenwerking in zorg bespaart veel geld’

Huisartsen, verpleegkundigen en medisch specialisten moeten beter met elkaar samenwerken bij de behandeling van chronische patiënten. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een rapport dat vandaag is gepresenteerd.

 

De gezondheidszorg kan volgens de Rekenkamer veel geld besparen als de verschillende hulpverleners in de zorg hun behandelingen op elkaar afstemmen. De patiënt hoeft dan in principe nog maar een keer te vertellen wat hem of haar scheelt. Nu moeten ze hun verhaal vaak steeds opnieuw doen. Daarbij geven behandelaars vaak tegenstrijdige adviezen en behandelingen.

Weinig van de grond

De Rekenkamer stelt dat het ministerie van Volksgezondheid al sinds 1991 werkt aan een betere samenwerking binnen de gezondheidszorg, maar dat er sindsdien weinig van de grond is gekomen.

Nieuw zorgstelsel

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid verwacht dat de invoering van het nieuwe zorgstelsel , sinds januari van dit jaar, zal helpen de partijen bij elkaar te brengen. Immers, als ze samenwerken, kunnen ze extra geld als beloning krijgen, schrijft Hoogervorst in een reactie op het rapport.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.