Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking in zorg thuiswonende ouderen kan beter

Er zijn meerdere mogelijkheden om de samenwerking in zorgnetwerken van thuiswonende ouderen te verbeteren.
Een betere informatieoverdracht kan de samenwerking verbeteren.
Een betere informatieoverdracht kan de samenwerking verbeteren. - Foto: iStock

De samenwerking kan bijvoorbeeld verbeterd worden door betere informatieoverdracht tussen betrokken zorgverleners en organisaties en formele afspraken over regie en signalering. Dat blijkt uit een tussenrapportage van een onderzoek van onderzoeksinstituut EMGO+(VUmc). Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Voorlopige conclusies

De tussenrapportage is te lezen op de website van de onderzoekers. Daar staat ook meer over de voorlopige conclusies en de opzet van het onderzoek. De inspectie neemt de resultaten van dit onderzoek mee in de ontwikkeling van haar toezicht op de zorg voor thuiswonende ouderen. Dit doet de inspectie onder de noemer netwerken langdurige zorg thuis. Het onderzoek van EMGO+(VUmc) is naar verwachting in de zomer van 2016 afgerond.

Academische Werkplaats Toezicht

Dit onderzoek wordt uitgevoerd binnen de Academische Werkplaats Toezicht (AWT). In deze werkplaats werken samen ZonMw, de IGZ en vier kennisinstituten: IQ healthcare (RadboudUmc), instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (Erasmus Universiteit Rotterdam), NIVEL (Utrecht) en VU-EMGO+ (VUmc). Het doel van de AWT is onder meer om het toezicht te professionaliseren door evaluatie van de huidige praktijk en bij te dragen aan de ontwikkeling van toezichtmethoden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.