Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Scherp toezicht op geld voor extra zorgpersoneel’

Zorginstellingen die wel extra geld ontvangen maar dat niet gebruiken om extra personeel op te leiden of aan te nemen, kunnen er op rekenen dat staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) het geld terughaalt.
miljoenennota ver zorgende

Die boodschap gaf Van Rijn in de Tweede Kamer af na vragen van onder meer PVV en SP. Beide partijen maken zich zorgen over de wijze waarop de miljoenen worden benut die waren uitgetrokken om meer handen aan het bed te krijgen en mensen beter te scholen. Volgens Fleur Agema (PVV) lijkt het erop dat deze euro’s ’toch weer aan de strijkstok blijft hangen’ en het geld gaat naar management en computerprogramma’s zoals bleek uit onderzoek van vakbond Abvakabo.

 

Extra inventarisatie 

Van Rijn gaf aan dat hij eerst de feiten duidelijk wil hebben, maar ook wil dat het geld wordt gebruikt waarvoor het is bedoeld. Hij heeft de zorgkantoren daarom gevraagd een extra inventarisatie te doen naar de wijze waarop het geld wordt besteed. Later dit jaar volgt nog een controle en moet duidelijk worden hoeveel extra personeel is opgeleid en ingezet.

 

Bron: ANP

 

Merk jij iets van extra collega’s op de werkvloer? Laat je reactie hieronder achter!

 

Volg ons op Twitter en maak kans op het boek ‘Kleinschalig Zorgen’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.