Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers bezuinigt op ouderenorganisaties

Patiënten- en gehandicaptenorganisaties kunnen met minder, maar doelgerichtere subsidies blijven opkomen voor hun leden. Dit stellen minister Edith Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten in een brief aan de Tweede Kamer. De bewindslieden willen 220 miljoen euro structureel bezuinigen in de gezondheidszorg.

Schippers kiest  ervoor om patiënten- en gehandicaptenorganisaties te blijven subsidiëren, maar ouderenorganisaties ontvangen geen subsidie meer. Ouderen met een specifieke aandoening moeten zich aansluiten bij een bestaande patiënten- of gehandicaptenorganisatie voor die aandoening.

 

Leefstijlprojecten

Ook worden er geen algemene massamediale campagnes meer gevoerd. Het budget voor preventie- en leefstijlonderzoek wordt teruggebracht en er wordt gestopt met onderzoek dat onvoldoende praktisch toegepast kan worden. Verder kiest zij in plaats van subsidiering van leefstijlprojecten voor investeringen in sport en bewegen in de buurt. Een andere besparing is dat de door zorgverleners ingezette tolk- en vertaaldiensten niet langer meer door de rijksoverheid worden vergoed. Ook op innovatie- en ICT-middelen wordt gekort.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: Rijksoverheid

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.