Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schorsing wegens seksueel contact

De Inspectie voor de Gezondheidszorg eist schorsing van een verpleegkundige uit het BIG-register, vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover een patiënte.
Schorsing wegens seksueel contact

Het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven behandelde deze zaak op 31 oktober.

Erotische website
In juni 2006 had de verpleegkundige van de Reinier van Arkelgroep uit Den Bosch verschillende malen erotisch getint contact met een patiënte via chat en e-mail. Bovendien maakte hij een pagina aan op een erotische website waarop hij zichzelf en de patiënte aanbood voor een trio en waarop hij een erotische foto van de patiënte plaatste. Ook zou er zijn gezoend.

Borderline
De inspectie vindt dat de verpleegkundige in eerdere gesprekken begreep wat voor impact de contacten hadden op de borderlinepatiënte. Hij zou na drie weken zijn gestopt met de erotische getinte contacten, omdat hij inzag dat zijn gedrag grensoverschrijdend was. Maar hij sprak er niet over met zijn leidinggevenden en droeg de patiënte niet over. Ook zou hij tegen de patiënte hebben gezegd dat hij ‘de schuld’ af zou schuiven op een collega.

Echtgenoot
Pas toen de echtgenoot van de patiënte de e-mails enkele maanden later ontdekte, is de zaak gaan rollen. Omdat hij zich te makkelijk zou hebben laten meeslepen, denk de inspectie dat de kans op herhaling groot is. De verpleegkundige zelf kwam niet opdagen bij de behandeling van de klacht. Onduidelijk is of hij nog als verpleegkundige werkzaam is. De instelling waar hij destijds werkte heeft hem geschorst en vervolgens ontslagen.

De uitspraak volgt half januari 2008.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.