Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

SEH Vlietland ’s nachts dicht door tekort verpleegkundigen

Wegens een tekort aan SEH-verpleegkundigen is het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en Schiedam gedwongen om hun spoedeisende hulp op locatie Vlietland ’s nachts te sluiten. Dat maakte het ziekenhuis gisteren bekend.
pupilcontrole.jpg
Deze foto is niet gemaakt in het Vlietland Ziekenhuis - red. - Foto: ANP

Volgens het Franciscus Gasthuis & Vlietland is de arbeidsmarkt voor SEH-verpleegkundigen zowel regionaal als landelijk zo snel verslechterd, dat het niet mogelijk is om de SEH-afdelingen op hun twee locaties continu open te houden. Dit houdt in dat de SEH op locatie Vlietland in Schiedam vanaf 1 november ’s nachts gesloten wordt. Het ziekenhuis geeft aan dat de sluiting tijdelijk is en dat het zich nog steeds inzet om nieuw personeel te werven.

Het tekort aan SEH-verpleegkundigen is zo nijpend dat het Capaciteitsorgaan in april besloten heeft de landelijke opleidingscapaciteit voor SEH/ICC/CCU-verpleegkundigen drastisch te verhogen. Daarmee hoopt het orgaan het gebrek aan gespecialiseerd personeel op te lossen. 

Ook hartcentra kampen met een tekort aan verpleegkundigen. Veel cardiologieverpleegkundigen stromen door naar de spoedeisende hulp of intensive care, zei de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie in september. Lees meer >>

1 REACTIE

  1. Heel vervelend voor de bewoners en mensen die echt
    's nachts spoedeisende hulp nodig hebben. Nieuwe personels werven! Als je solliciteerd voor de opleiding dan wordt je afgewezen omdat -direct wordt het niet gezegd- jij te oud bent. Jammer van de tijd die erin geinvesteerd wordt. Ze gaan toch niemand meer aannemen voor de opleid. weinig personeel???! Stop een hand in eigen boezem. Wat is jullie bijdrage/aandeel?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.