Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sensor op zeeppomp verbetert hygiënegedrag

Een nieuw sensorsysteem voor zeep- en alcoholdispensers kan de handhygiëne van medisch en verplegend personeel in kaart brengen. Daarmee is het hygiënegedrag makkelijker te sturen en te verbeteren.
Sensor op zeeppomp verbetert hygiënegedrag

Dat meldt het bedrijf New Compliance, dat onderzoek deed naar het effect van het systeem in het Erasmus MC.

Baanbrekend
Een eerste versie van het sensorensysteem is inmiddels toegepast in een vier maanden durend onderzoek in het Erasmus MC. De resultaten, waarvan er enkele baanbrekend zouden zijn, worden binnenkort gepubliceerd in The Lancet.

Toiletrollen
Bij het onderzoek in het Erasmus MC werden ook met hygiëneboodschappen bedrukte toiletrollen in toiletruimten van vier afdelingen gehangen. Deze interventie leverde niet alleen een toename van handhygiënemomenten in het toilet op, maar ook een stijging van handhygiënegedrag op de hele afdeling. De stijging betrof over de vier afdelingen gemiddeld 35 procent.

Infecties voorkomen
Het verbeteren van handhygiënegedrag van zorgmedewerkers wordt wereldwijd gezien als de meest effectieve manier om (ziekenhuis)infecties te voorkomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.