Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

SER bezig met advies ZZP’ers

Minister Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de Sociaal Economische Raad (SER) gevraagd om advies uit te brengen over de gevolgen van de groeiende groep zelfstandigen zonder personeel voor de structuur van de arbeidsmarkt.
SER bezig met advies ZZP'ers

Gevraagd is ook om de belangenorganisaties van zzp’ers bij het advies te betrekken. De SER moet in zijn advies onder meer ingaan op de bijdrage van zzp’ers aan de economie en innovatie Nederland, de trends die zich komende jaren op de arbeidsmarkt aftekenen en de wenselijkheid van een andere vormgeving van het stelsel van sociale zekerheid en arbeidsverhoudingen waarin de belangen van zzp’ers tot hun recht komen.

Gevolgen
Van alle ingeschreven ondernemingen bij de Kamer van Koophandel heeft de helft geen personeel. Hun aantal wordt nu geschat op 700.000, maar het worden er steeds meer. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn er alleen al in 2008 zo’n 90.000 zp’ers bijgekomen. Dat kan niet zonder gevolgen blijven. Daarom heeft het kabinet de SER om een advies gevraagd over de gevolgen van het groeiend aantal zelfstandigen voor de arbeidsmarkt en het stelsel van arbeidsverhoudingen. Daar worden de organisaties van zzp’ers natuurlijk ook bij betrokken.

Door; redactie Nursing

Behoefte aan meer verdieping? Abonneer je nu op Nursing

1 REACTIE

  1. Het snel groeiende, en dalende, fenomeen van de ZZP’er geeft de samenleving een taaie, hardwerkende flexibele schil. Vaak hands on en kennisdragend zijn zij van essentieel belang voor “de” economie.
    Daarnaast is ook de klassieke werknemer meer beweeglijk geworden; personeelsbeleid zal zich daarop aan dienen te passen. In het verlengde daarvan is ook de visie op de “oude” dag aan revisie toe. Met meer inbreng van de beoogd oudere. Een uitdaging voor de staande pensioenfondsen. Veel succes

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.