Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Serious game Kaap’ren wint game jam

De serious game Kaap’ren van spelontwikkelaar Ranj is uitgeroepen tot het winnende spelconcept tijdens de game jam bij Dutch Game Garden in Utrecht. De game jam is onderdeel van het zorginnovatietraject Zorg(en) voor Morgen.

Tijdens de game jam bedachten professionale game-ontwikkelaars een spelconcept voor ouderen. Het winnende spel Kaap’ren heeft de zeevaart als thema. Paul Bierhaus van Ranj stelt tijdens de presentatie dat ouderen waarschijnlijk niet hetzelfde spel willen spelen als hun kleinkind. Ranj koos daarom voor verschillende rollen.

 

Wereld verkennen

In het spel besturen de kinderen een boot waarmee ze de wereld kunnen verkennen en verschillende uitdagingen krijgen op eilanden. Opa’s en oma’s zijn de crewleden op het schip en lossen puzzels op of voeren opdrachten uit. De kinderen leren zo nieuwe delen van de wereld ontdekken en stuiten daarmee op puzzels of opdrachten die de ouderen moeten oplossen.  “Ouderen verdienen ook punten met hun inspanning”, legt Bierhaus uit. “Daarmee kunnen zij sparen voor uitjes. Denk aan een reisje langs de Rijn of een avondje bridgeclub.”

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.