Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Slaappillen verhogen kans op dementie tot 50%’

Mensen die slaappillen innemen, hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van dementie.
dementie

Dit zeggen wetenschappers na onderzoek aan Harvard University in de VS en de Universiteit van Bordeaux in Frankrijk. Artsen moeten minder slaappillen voorschrijven, vinden wetenschappers. Zij geloven dat de slaappillen neurotransmitters in het brein aanspreken, wat kan leiden tot dementie.

 

Vallen

Uit het onderzoek blijkt dat ouderen die temazepam en diazepam nemen vijftig procent meer kans hebben te gaan dementeren. Andere gevolgen die de slaappillen kunnen hebben zijn vallen, paniekaanvallen en vroegtijdige dood.

 

Geen paniek

Professor Tobias Kurth: ‘Als het echt waar is dat deze medicijnen dementie veroorzaken, is dat heel heftig. Maar een enkele studie kan niet alles wat er gaande is laten zien, dus er is geen reden tot paniek.’ De studie is gepubliceerd in het British Medical Journal. In totaal werden 1.063 mannen en vrouwen boven de 65 jaar voor een periode van twintig jaar gevolgd.

 

Bron: Daily Mail

 

Lees ook:

 

Volg het laatste zorgnieuws nu ook op Twitter. Volg ons hier: @verzorgendentvv

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.