Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Sonja Kersten nieuwe directeur V&VN

Sonja Kersten wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van V&VN, de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden. Kersten volgt Helma Zijlstra op die met vroegpensioen gaat.
Sonja Kersten nieuwe directeur V&VN
Foto: V&VN

Dit meldt V&VN. Kersten is nu nog directeur Oncologische zorg bij IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland), het kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg. Vanaf 2001 heeft zij verschillende functies uitgeoefend bij IKNL en zijn rechtsvoorganger de Vereniging Integrale Kankercentra (VIKC), onder meer als hoofd richtlijnen en directeur Kennis en Kwaliteit. Als zodanig beschikt zij over een breed netwerk in de zorg en heeft zij de nodige ervaring opgedaan met het samenwerken met verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Sonja Kersten is in 1997 afgestudeerd als medisch biologe aan de Universiteit Utrecht.

Reacties

Kersten: ‘Ik zie er naar uit om bij V&VN te gaan werken. V&VN is ambitieus, dat blijkt uit alles. En V&VN groeit hard, er zijn al 65.000 leden. De missie om het vak op het hoogste niveau en met passie en trots uit te oefenen spreekt mij erg aan. Ik zal de stem van verpleegkundigen en verzorgenden laten horen in zowel de cure als de care.’ Henk Bakker, bestuursvoorzitter V&VN: ‘Wij zijn erg blij met de komst van Sonja Kersten. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat zij de komende jaren zal voortbouwen aan een krachtige beroepsvereniging en de verdere versterking van de positie van verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg.’ V&VN is de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Op dit moment telt V&VN 65 duizend leden.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.