Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

SP wil alleen stichtingen in de thuiszorg

Staatssecretaris Bussemaker moet ervoor zorgen dat bedrijven die winst willen maken uit de thuiszorg blijven. Dit zegt Renske Leijten naar aanleiding van de miljoenenclaim van zorgverzekeraar Achmea voor de thuiszorgorganisatie Stichting Thuiszorg Nederland (STN).

Het SP-Kamerlid vraagt zich af hoeveel meer voorbeelden van duistere financiële constructies nodig zijn voordat de Bussemaker eens gaat ingrijpen in de marktwerking in de thuiszorg.

Geen winstoogmerk
Leijten: ‘Thuiszorgbedrijven als STN willen winst maken en doen dat over de ruggen van de medewerkers en mensen die de zorg nodig hebben. Thuiszorg zou alleen geleverd moeten worden door stichtingen. Deze hebben namelijk niet als doel om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar om mensen te helpen. En dat zou voorop moeten staan in de thuiszorg.’

Wel winstoogmerk
Leijten stelde Bussemaker al in januari 2009 Kamervragen over STN. Leijten: ‘Deze organisatie is een wirwar van BV’tjes en valt uiteindelijk onder een groter bedrijf dat in handen is van een Private Equity fonds. Een investeringsfonds kiest niet voor een zorg-BV uit barmhartigheid, maar omdat ze er winst mee wil maken. Bussemaker moet niet langs de zijlijn blijven staan, maar zorgen dat deze sprinkhanen geen poot aan de grond krijgen in onze zorg.’
 

Door: redactie Nursing 

2 REACTIES

  1. SP blameert zich opnieuw door ondeskundigheid en een totaal gebrek aan historische kennis.
    Denk even aan de mega instelling Meavita (een STICHTING) Vitras (Stichting) Thuiszorg Groningen (Stichting) die het Rijk (en dus het volk) honderden miljoenen hebben gekost. Puur door mismanagement. Dat die managers ook nog met enorme gouden handdrukken afscheid hebben kunnen nemen hoor je ook niet (SP leden??) Dat een zorgverzekeraar (ZilverenKruis) nu voor 1 miljoen tegoed denkt te hebben van een BV is opeens aanleiding om te roepen dat er geen BV’s in de Zorg mogen opereren, terwijl de (thuis)zorg helemaal niet meer zonder particuliere ondernemers kan!!
    Ondeskundig en ongenuanceerd geblaat, waarschijnlijk ingegeven door totaal andere motieven dan integere verontrusting omtrent clienten en ‘handen aan het bed’. Ouderwetse Propaganda waar iedereen zo langzamerhand doorheen kijkt.

  2. Lees alle reacties
  3. Heerlijk ongenuanceerd weer van de SP. Ze moeten bedrijven die onterecht veel winst maken over ruggen van clienten een halt toeroepen. Echter als het bedrijven zijn die goede zorg leveren tegen een eerlijke prijs dan is winst maken geen schande, helemaal niet zelfs.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.