Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Specialisten gebruiken iPad aan bed

Een aantal medisch specialisten van het Deventer Ziekenhuis gebruikt tegenwoordig de iPad om het medisch dossier aan een patiënt in bed te laten zien.
Specialisten gebruiken iPad aan bed

Het Deventer Ziekenhuis werkt al enige tijd met een digitaal dossier. Ook wil het optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die e-health biedt. Het gevolg is dat de manier van werken voor de zorgverleners nogal is veranderd.

Langs het bed met iPad
Was er 5 jaar geleden nog een kar met dikke papieren dossiers nodig tijdens de visites in de kliniek, nu kunnen de artsen met de ipad naar het bed lopen en de informatie tonen die ze willen. De ipad past in een doktersjas.

App
De ICT van het ziekenhuis ontwikkelde een soort app waarmee de artsen grote delen van het medisch dossier kunnen laten zien, de laatste röntgenfoto’s kunnen tonen, of de bloeduitslagen kunnen opvragen. Nakijken wie er ook al weer vandaag op het spreekuur waren, of welke patiënten er nu in de kliniek of op de spoedeisende hulp liggen kan ook.

Deventer Ziekenhuis
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.