Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Spoedinterventieteam zorgt voor daling reanimaties

De invoering van een Spoedinterventieteam (SIT) in het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) heeft succes gehad. Het aantal reanimaties is sterk gedaald.
Spoedinterventieteam zorgt voor daling reanimaties

Het SIT in het ASZ is in leven geroepen om snel in actie te komen wanneer een patiënt op een algemene verpleegafdeling onwel wordt. Na invoering van het spoedinterventieteam daalden de reanimaties van zeventien in 2007, naar acht in 2008 en tot vier in 2009, zo meldt website Zorgvisie.

IC-verpleegkundige
Het SIT wordt opgeroepen wanneer een verslechtering plaatsvindt op een algemene afdeling. Een IC-specialist of een arts van de spoedeisende hulp gaat dan samen met een IC-verpleegkundige direct naar de patiënt toe. Dit gebeurde tussen mei 2008 en januari 2010 in Zwijndrecht 117 keer. In ongeveer de helft van het aantal gevallen zag het SIT inderdaad aanleiding om de patiënt over te brengen naar de IC. Uit de eerste statistieken blijkt dat met deze handelwijze inderdaad een ernstiger afloop wordt voorkomen.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word abonnee van Nursing

1 REACTIE

  1. De vraag is echter in hoeverre het dalen van het aantal reanimaties ook gelijk is aan het aantal sterfgevallen.
    De kanttekening van het SIT is dat deze ook terplekke een Niet reanimeren beleid kan bepalen. Op deze manier wordt er ook niet gereanimeerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.