Floris Wouterson

Slaap Performance Coach

Floris Wouterson is de eerste Slaap Performance Coach van Europa. Hij heeft meer dan 17+ jaar ervaring en duizenden mensen geholpen aan diepe, herstellende nachtrust. Hij is auteur van de bestseller Superslapen, welke inmiddels ook verschenen is in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Jaarlijks leidt hij tientallen zelfstandige slaapcoaches op. Dit doet hij ook in-company, waarbij HR professionals, bedrijfsartsen, casemanagers of bijvoorbeeld vitaliteitsverantwoordelijken alle tools, technieken en strategieën in handen krijgen om hun medewerkers goed te laten slapen en daarmee uitval zoals burn-out, (langdurig) ziekteverzuim of ongelukken op de werkvloer sterk te reduceren. Maar de verzuimduur ook te verkorten.

Hij ontwikkelde de Slaaptekort Calculator © om inzichtelijk te maken wat de economische impact is van niet uitgeslapen medewerkers. Dit gemeten naar absenteïsme, presenteïsme, fouten op de werkvloer of sociaal onwenselijk gedrag. Hij laat zien hoe je slaaptekort bespreekbaar maakt, maar ook hoe je met de juiste ‘onboarding’ medewerkers helpt om hun slaap en slaapkwaliteit drastisch te verbeteren. Dit is ook van grote waarde gebleken indien er sprake is van onregelmatige werktijden of shift-work.

Hij mag de volgende bedrijven tot zijn klantenkring rekenen: CapGemini, Etos, LIOF, Deutsche Bank, VU Amsterdam, Sint Maartenskliniek, Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen, ASR Verzekeringen, of bijvoorbeeld uitzendorganisatie Unique.

Hierdoor staat slaap, herstel en de gevolgen van slaaptekort inmiddels structureel op vele managementagenda’s. Hij becijferde tijdens de publicatie van zijn boek Superslapen, dat de (meetbare) gevolgen van slaaptekort voor Nederland 12,4 miljard Euro bedragen en voor België maar liefst 8,3 miljard Euro. Dit is een veelvoud van de kosten van het fileleed of bijvoorbeeld de gevolgen van alcohol achter het stuur.

Floris is gepassioneerd nieuwsgierig, en als hij droomt, dan droomt ‘ie nog van slaap. Je kunt hem wakker maken voor een potje tennis, padel of golf. Wandelen in de bergen is ook een van zijn grote passies.

Als hij niet te vinden is achter een boek, dan onderneemt hij leuke dingen met zijn vrouw, gezin of vrienden en legt hij uit waarom slapen belangrijker is dan eten en bewegen samen.