Paul Vogelaar

zelfstandig verpleegkundig expert in de palliatieve zorg, Lux Nova, Palliatieve zorg & training

Paul Vogelaar was een van de eerste gespecialiseerde pijnverpleegkundigen in Nederland. Daarna heeft hij zich toegelegd op de ontwikkeling van palliatieve zorg in het algemeen, hospicezorg en consultatie in palliatieve zorg in het bijzonder. Later was Paul coördinator van een Netwerk Palliatieve Zorg en bestuurslid van de Stichting Fibula, platform netwerken palliatieve zorg Nederland. Ook werkte hij als verpleegkundig pijnconsulent in een academisch kinderziekenhuis en tot zijn pensioen in 2017 als gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg bij een thuiszorgorganisatie.

Vanaf 2007 combineert Paul zijn functies met werk als zelfstandig verpleegkundig expert (ZZP’er) in de palliatieve (terminale thuis-) zorg onder de naam Lux Nova, palliatieve zorg & training. Hij is spreker op diverse Nursing Congressen en als gastdocent betrokken bij vervolgopleidingen en bijscholingsactiviteiten voor verpleegkundigen en verzorgenden.

In mei 2022 werd door V&VN het Profiel van Palliatieve Zorg Verpleegkundige gepubliceerd. Paul was lid van de projectgroep die dit competentieprofiel ontwikkelde.