Valentine Dillisse

Arts voor integrale geneeskunde en leefstijl, DokterValentine

Valentine Dillisse is arts voor integrale geneeskunde en leefstijl. Na een carrière in de acute geneeskunde, de anesthesie en de bedrijfsgeneeskunde (waarbij zij oa 13 jaar gewerkt heeft voor de KLM) heeft zij zich gespecialiseerd als leefstijlarts. Omdat zij als hartpatiënt dagelijks ziet wat het effect van een gezonde leefstijl is op haar chronische klachten. Valentine geeft lezingen en is bezig aan een eerste boek. Ook deelt zij haar kennis op het gebied van leefstijl op haar platform Dokter Valentine en sociale media.

‘Ik ben altijd al een leergierige arts geweest. Zo’n 11 jaar geleden kreeg ik zelf een hartziekte en ben ik dan ook net zo nieuwsgierig op zoek gegaan naar hoe ik zelf grip kon krijgen op deze ziekte. Het aanpassen van mijn leefstijl bleek mijn klachten duidelijk te verminderen. Dit werd ook ondersteund door de wetenschappelijke literatuur, die ik inmiddels verslind op dit gebied! Ik heb er al veel patiënten mee kunnen helpen die al jaren chronische aandoeningen hadden, zoals reuma, overgewicht, darmontstekingen, diabetes, hoge bloeddruk en terugkerende depressies. Ook bij het ontstaan en behandelen van hart-en vaatziekten blijkt leefstijl een belangrijke rol te kunnen spelen.’

Valentine geeft lezingen en is bezig aan een eerste boek. Ook deelt zij haar kennis op het gebied van leefstijl op haar platform Dokter Valentine (www.doktervalentine.nl) en sociale media.