Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sprekers op de Nursing Experience 2013

Een aantal sprekers die een workshop verzorgen op de Nursing Experience 2013 stellen zichzelf alvast voor.
Sprekers op de Nursing Experience 2013

De tweede editie van de Nursing Experience op 3 en 4 december in Ede bevat nóg meer interactieve workshops en uitdagende praktijksessies. Dit jaar zijn er wokshops over onder andere klinisch redeneren, verpleegkundig rekenen, werken in een zelfsturend team, pijn, tuchtrecht en oncologie. Meer informatie over het programma en de workshops vind je op www.nursingexperience.nl. Hieronder stellen een aantal sprekers zich voor en vertellen ze over hun expertise.

Jan Ouwerkerk: oncologie in de geriatrie

‘De impact van de behandeling met anti-kanker therapieën zoals chemotherapie en targeted (doelgerichte) therapie voor de geriatrische kanker patiënt is erg groot en aangezien de aantallen voor deze patiënten groep (70+) de komende jaren explosief zal groeien is het belangrijk voor de verpleegkundigen om zich daar op in te stellen en moeten zich daarom zo goed mogelijk voorbereiden wat betreft kennis en kunde omtrent deze behandelingen en de specifieke bijwerkingen om de juiste optimale verpleegkundige zorg te kunnen leveren aan deze groep patiënten.’ >>> Lees meer over Jan Ouwerkerk.

Barbara Oppelaar: omgaan met lastige familiesituaties

‘Als je geeft wat je altijd hebt gegeven, krijg je terug want je altijd hebt gekregen. Waarmee ik wil zeggen dat je zelf een grote invloed hebt op het proces waar je in zit. Ook als het gaat om communicatie. Juist in situaties waarin het niet makkelijk gaat of lekker loopt, heb je als verpleegkundige een grote rol om dat te keren. Eigenlijk ben je zelf de sleutel als het gaat om het oplossen van die “communicatiehobbel” >>> Lees meer over Barbara Oppelaar.

Jeroen Hendriks: de verpleegkundige die doctor werd!

‘Deze workshop is bedoeld om het belang van verpleegkundige ontwikkeling te onderstrepen en collega’s te inspireren en aan te moedigen in hun eigen ontwikkelingstraject. Het is echt niet noodzakelijk dat professionele ontwikkeling als verpleegkundige leidt tot promotie. Ook kleine stappen kunnen van grote waarde zijn. Mijn motto in deze is ‘Think big, act small’.’ >>> Lees meer over Jeroen Hendriks.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.