Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stakende verzorgende blijkt werkloos te zijn

De verzorgende die drie dagen lang uit protest tegen zorginstelling Amsta in een Glazen Huis in bed lag, blijkt helemaal nooit voor Amsta te hebben gewerkt.
Stakende verzorgende blijkt werkloos te zijn
Foto: Vrienden van Amsta

Dit blijkt uit onderzoek door RTL Z. Het ‘Glazen Huis voor goede zorg’ stond op 3, 4, en 5 april in Amsterdam voor het verpleeghuis Dr. Sarphatihuis van Amsta. Vakbond Abvakabo FNV ondersteunde de actie. In het huis lag een ‘zorgmedewerker’ drie dagen lang in bed en liet hij zich verzorgen door bezoekers van het Glazen Huis. Doel van de actie: meer geld voor de zorg, minder flexibilisering in de zorg en het geld dat Amsta kreeg voor extra handen aan het bed daadwerkelijk investeren in extra verzorgenden.

Nooit gewerkt

Nu blijkt uit onderzoek van RTL Z dat de stakende zorgmedewerker in het Glazen Huis, Alvaro Pena, nooit heeft gewerkt in Dr Sarphatihuis. Pena heeft volgens RTL Z eind 2011 jaar wel een paar maanden scholing gehad in een ander huis van Amsta, ‘De Poort’, om verzorgende te worden, maar daar werd zijn contract al tijdens zijn opleiding opgezegd. Sindsdien is Pena –meer dan een jaar- werkloos.

Kritische medewerker

Volgens Pena zelf werd hij na een paar maanden ontslagen omdat hij een kritische medewerker zou zijn geweest. Volgens Lilian Marijnissen van Abvakabo FNV is Pena bij Amsta weggestuurd (contract niet verlengd) omdat hij meedeed met een andere actie van de vakbond.

Bronnen: Abvakabo FNV / RTL Z

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.