Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Standpunten ChristenUnie

De plannen en wensen van de ChristenUnie: ben jij er benieuwd naar? Lees dan hier het overzicht van de meest relevante speerpunten van de partij.

 ‘Onnodige behandeling in het ziekenhuis ontmoedigen’

• De ChristenUnie kiest voor duidelijk gereguleerde marktwerking in de zorg, waarin concurrentie niet ten koste gaat van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg.
• Kwalitatief goede zorg moet voor iedereen beschikbaar blijven; de keuzevrijheid blijft gegarandeerd.
• Zorgverleners zouden een stimuleringspremie moeten krijgen voor het bedenken en toepassen van innovaties in de zorg. Ook een relatie tussen prestaties en een financiële bonus is welkom in de zorg.
• De zorg vraagt, door de vergrijzing, meer mankracht. De ChristenUnie is voorstander van uitbreiding van de mantelzorg, het inschakelen van vrijwillige thuiszorg en het invoeren van een sociale dienstplicht. Ook technische hulpmiddelen kunnen een bijdrage leveren.
• De CU is een groot tegenstander van voorrangszorg.
• Kleine ziekenhuislocaties die essentieel zijn voor de bereikbaarheid van de basiszorg moeten van de CU blijven bestaan. Het oprichten van grotere locaties mag geen argument zijn om de kleinere te sluiten.
• De ChristenUnie wil onnodig ziekenhuisbezoek afremmen: verzekerden die zich zonder verwijzing van de huisarts of zonder medische noodzaak in een ziekenhuis laten behandelen, moeten voortaan zelf voor de kosten opdraaien.

Meer info: www.christenunie.nl

Door: Frank van Wijck, Nursing

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.