Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Standpunten D66

Benieuwd naar de plannen en wensen van D66 als het om de gezondheidszorg gaat? Bekijk dan hier het overzicht van de meest relevante speerpunten.

 ‘Management moet werkvloer ondersteunen, niet andersom’ 

• D66 pleit voor patiëntgestuurde zorg en wil de patiënt meer centraal stellen. Die moet zelf kunnen bepalen welke zorg en zorgverleners hij wenst. Dit betekent dat hij keuzevrijheid heeft en zelf zijn zorgdossier beheert.
• Mensen moeten volgens D66 in hun gezonde jaren sparen voor de periode waarin ze zorg nodig hebben. En die zorg moet zinnig, zuinig en toekomstzeker zijn.
• Van de zorgaanbieders mogen patiënten verwachten dat zij zorg op maat leveren. De kwaliteit daarvan moet transparant zijn, aldus D66. Dit is de verantwoordelijkheid van de zorgaanbieders en de zorgverzekeraars.
• De administratieve last moet volgens D66 omlaag, zodat verpleegkundigen meer tijd hebben voor de directe zorgverlening aan de patiënt. Het management moet de zorgverleners ondersteunen, niet andersom. D66 wil zorgprofessionals de ruimte geven om zelf de zorg te organiseren, op basis van hun deskundigheid. De registratie van de verpleegkundige werkzaamheden moet eenvoudiger.
• D66 wil het verpleegkundig beroep versterken. Ze wil dit doen door te zorgen voor samenhang tussen onderwijs, zorg en arbeid. De partij is voorstander van het meer inzetten van gespecialiseerde verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten, zodat er meer carrièrekansen komen.
• Ook moet er meer ruimte komen voor de wijkverpleegkundige, zodat die weer de centrale figuur voor de thuiswonende patiënt wordt.

Meer info: www.d66.nl

Door: Frank van Wijck, Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.