Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Standpunten PvdA

Benieuwd naar wat de PvdA zou willen veranderen of behouden in zorgland? Een overzicht van de meest relevante speerpunten.

‘Weg met de marktwerking, de overheid moet sturen’

• De PvdA is positief over Buurtzorg omdat zij dit een goed voorbeeld vindt van kleinschalige zorg dichtbij de mensen. Zorg aan huis is volgens de PvdA een uitkomst voor de zorg aan het groeiende aantal ouderen.
• De partij is tegen marktwerking: de overheid moet sturend zijn. Ook is het volgens de PvdA de overheid die moet zorgen dat de kwaliteit van instellingen zichtbaar wordt.
• In elke regio moet een goed ziekenhuis zijn, met een afdeling spoedeisende hulp.
• Voor hoogspecialistische zorg is een netwerk van landelijke voorzieningen noodzakelijk.
• Eindeloze indicatieprocedures en tijdrovende minutenregistratie verdwijnen als het aan de PvdA ligt. Volgens de partij kunnen zorgverleners heel goed zelf bepalen wat een cliënt of patiënt nodig heeft. Personeel is een speerpunt in het PvdA-beleid. Zo wil de partij voldoende stageplaatsen en goede voorzieningen creëren om arbeid en zorg te kunnen combineren.
• De PvdA is voorstander van meer zelfsturing en minder bureaucratie: dit maakt het werk voor verpleegkundigen interessanter.
• De PvdA wil de AOW-leeftijd voor iedereen verhogen, maar daar moet wel investering in oudere medewerkers tegenover staan.

Meer info: www.pvda.nl

Door: Frank van Wijck, Nursing

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.