Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Standpunten PVV

Wil je weten welke plannen en wensen de PVV heeft voor de gezondheidszorg? De meest relevante speerpunten van de partij staan hier op een rijtje.

PVV: ‘Ouderen moeten meer rechten krijgen dan gevangenen’

• De PVV staat voor een menswaardige zorg en een zorg voor ouderen in verpleeghuizen waarbij zij meer rechten hebben dan gevangenen.
• De partij vindt dat er een einde moet komen aan ondervoeding, uitdroging, doorligwonden en 24-uurs luiers die in grote zorginstellingen voorkomen.
• De PVV is voorstander van kleine instellingen met veel minder managers, waar voor de zorgprofessional het zorgverlenen centraal staat.
• Ook op het gebied van de thuiszorg is de PVV voorstander van kleinschaligheid. Ze ziet de Centra voor Jeugd en Gezin als een extra en overbodige laag.
• Als het aan de PVV ligt, gaat de huisarts eenvoudige ziekenhuistaken uitvoeren. De partij zou de GGZ graag versoberd zien.
• De PVV wil meer handen aan het bed.
• De PVV is tegen het elektronisch patiëntendossier en wil voorlopig geen grotere marktwerking in de zorg.
• Op de salarissen van medisch specialisten en zorgbestuurders moet worden gekort, vindt de partij.
• De PVV wil een einde maken aan de islamisering van de zorg, in de zin van het voortrekken van allochtonen en illegalen.

Meer info: www.pvv.nl

Door: Frank van Wijck, Nursing

8 REACTIES

 1. als je alle ziekenhuizen naar het zuid oosten opricht,
  komt er een goede lichtval binnen en kunnen allen met een gerust hart naarbinnen, liggen of werken met of zonder tulband,Als je uit het raam kijkt kijk je langs Rome-Jerusalem-en Mekka das toch een mooie lijn?

 2. Lees alle reacties
 3. Wel enigzins jammer dat de PVV nalaat om uit te leggen hoe zij dat precies wil bereiken. Ook snap ik “Islamisering” van de zorg niet helemaal, aangezien de meeste allochtonen helemaal geen Moslims zijn en (veel belangrijker) allochtonen helemaal niet voorgetrokken mogen worden (dit is namelijk in strijd meerdere gelijkebehandelingsswetten en verdragen).
  Nou goed, zomaar dingen roepen kan altijd uiteraard.

 4. Bart: de term ‘inco’ wordt alleen gebruikt door diegene die een verpleegkundige of verzorgende opleiding heeft gehad. Dhr. Wilders zit in een heel ander vakgebied en kent dus deze term niet. Ieder zijn eigen vak met bijbehorende termen toch?

 5. * tegen EPD, jaja dus weer ouderwets onleesbare rapportages lezen met de bijbehorende fouten
  * ondervoeding uitdroging is niet altijd de schuld van verpleging ook weleens de wil van de client /patient
  * meer handen aan het bed prima, maar dan wel graag degene die voor het vak geboren zijn en niet de keus maken omdat ze anders niks te doen hebben… dat komt de kwaliteit niet ten goede
  * graag meer aandacht voor jeugd ipv beschouwen als overmatige laag….. ppffff.
  * en wat betreft de sal verhoging, ach ik vind het prima zo, zit altijd wel addertje onder het gras

 6. Goedendag allemaal,
  Ik wilde even reageren op de standpunten van de PVV. Het is goed dat de PVV staat voor kleinschaligheid. Hierdoor kunnen de zorgverleners veel meer betekenen voor de zorgvragers. Hiervoor heb je wel inderdaad meer personeel nodig. Gelukkig staat de PVV hier ook voor. Ik was t.v. aan het kijken, hier hoorde ik Geert Wilders zoiets zeggen als: ook hogere salarissen voor verpleegkundigen. Ik weet niet of ik dat goed vernomen heb. Mij lijkt het ook goed om de salarissen te verhogen voor verpleegkundigen. Hierdoor zal het vak verpleegkunde meer werknemers aantrekken.
  Wat ik graag helder wil krijgen is: sta de PVV ook voor hogere salarissen?
  M.v.g
  Corné

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.