Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Standpunten VVD

Benieuwd naar de plannen van de VVD met betrekking tot de zorg en jouw beroep? Een overzicht van de meest relevante speerpunten.

‘Marktwerking verbetert de kwaliteit van zorg’

• De VVD wil in wijken en dorpen de verzorging en basiszorg dichtbij de mensen organiseren. De huisarts vormt de basis voor het netwerk aan basiszorg. Dit netwerk moet ervoor zorgen dat chronisch zieken zoveel mogelijk thuis hun basiszorg krijgen. Wie naar het ziekenhuis moet, moet bereid zijn wat verder te reizen naar de plaats waar de kwaliteit van de zorg het best is.
• De partij wil dat het aantal medische fouten flink daalt en de veiligheid voor personeel groter wordt. Geweldplegers krijgen te maken met snelrecht.
• Het doel van de VVD is mensen thuis te laten wonen zolang dit kan, en woningen eventueel aan te passen om dit mogelijk te maken.
• Voor wie niet meer thuis kan wonen, moeten er kleinschalige woonvoorzieningen in de wijk zijn, zodat mensen in hun eigen omgeving kunnen blijven. Als het aan de VVD ligt, hoeven mensen met hoge zorgkosten maar een klein deel zelf te betalen.
• De VVD is een voorstander van marktwerking in de zorg. De partij stelt dat zorgaanbieders door de druk van de markt hun kwaliteit hebben verbeterd. Er is een felle concurrentie ontstaan en die is gericht op de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs.
• Voor de zorgkantoren ziet de VVD geen toekomst. Het is volgens de partij beter als gemeenten en zorgverzekeraars hun taken overnemen.

Meer info: www.vvd.nl

Door: Frank van Wijck, Nursing

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.