Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Start verbetertraject wegwerpwashandjes

Organisaties in de langdurende zorg kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het 'Verbetertraject Verzorgend wassen' van Zorg voor Beter.
Start verbetertraject wegwerpwashandjes

 

Uit onderzoek is gebleken dat wassen met wegwerpwashandjes met lotion minder belastend is voor cliënten en verzorgenden , terwijl het resultaat beter is.

Afdrogen
Cliënten worden niet meer gewassen met waskommen, water en zeep, maar met kant-en-klare vochtige wegwerpwashandjes. De washandjes zitten in pakjes die per cliënt gebruikt worden. De niet irriterende, verzorgende lotion vervliegt, waardoor afdrogen niet nodig is.

Noodoplossing
‘Helaas wordt verzorgend wassen nog te weinig toegepast’, vindt projectleider Herman Boers van Vilans. ‘Deze manier van wassen heeft het imago van een noodoplossing, terwijl gebleken is dat veel cliënten en medewerkers het als veel prettiger ervaren. De tijdwinst is mooi meegenomen, zeker met het oog op de toekomst.’

Implementatie
Deelnemers aan het verbetertraject werken onder begeleiding aan de introductie en de implementatie van ‘verzorgend wassen’ in hun organisatie. Het verbetertraject start in mei 2008 en deelname is gratis. 

Special

Nursing publiceert in maart een special over Zorg voor beter, in samenwerking met de vakbladen TVV en Zorgvisie.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.