Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer Europeanen genezen van kanker

Steeds meer mensen in Europa genezen van kanker. Zij overleven niet alleen de eerste vijf jaar nadat ze 'schoon' zijn verklaard, maar hebben zelfs een levensverwachting die gelijk is aan die van iemand die geen kanker heeft gehad.

Dat blijkt uit een onderzoek van Italiaanse wetenschappers dat dinsdag is gepubliceerd in het vakblad European Journal of Cancer. De wetenschappers vergeleken de overlevingskansen van kankerpatiënten in 23 Europese landen over twee periodes, 1988-1990 en 1997-1999.

Longkanker
De kans dat iemand met longkanker volledig geneest, bleek gestegen van 6 tot 8 procent. Bij maagkanker was dat percentage ook toegenomen, van 15 naar 18. Bij darmkanker steeg de overlevingskans van 42 tot 49 procent.

Vooruitgang
Volgens de artsen wijzen de cijfers op flinke vooruitgang in de behandeling van kanker. Over het algemeen geneest in IJsland het grootste deel van de mannen van kanker (47 procent) en in Polen het kleinste (21 procent).

Nederland
In Nederland geneest bijna 36 procent van de mannen van kanker; voor vrouwen is dat bijna 53 procent. De meeste vrouwen genezen van kanker in Frankrijk en Finland (59 procent), de minste in Polen (38 procent).

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.