Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer gevallen van griep

Het aantal mensen met griep is deze week verder gestegen. Dat zegt viroloog Ab Osterhaus van het Nationaal Influenza Centrum (NIC).

Uit metingen van Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, bleek vorige week dat Nederland dicht tegen een officiële griepepidemie aan zit. Daarvoor moeten zich 60 op de 100.000 mensen bij hun huisarts melden met griepverschijnselen.
Vorige week lag het cijfer nog op 51 op de 100.000. Op 28 februari maakt Nivel de nieuwe cijfers bekend.


Hoge koorts

Volgens Osterhaus is het meest voorkomende influenzavirus op dit moment de variant H3N1. Dat virus is ook opgenomen in het griepvaccin voor dit jaar. Wat betreft de verschijnselen is er volgens de viroloog sprake van een typisch beeld: hoge koorts, keelpijn en koude rillingen.


Epidemie op regionaal niveau

Een woordvoerder van de Grote Griepmeting liet dinsdag weten dat op basis van gegevens uit internetenquêtes vorige week op regionaal niveau al sprake was van een griepepidemie. Vooral in het westen en oosten van Nederland werd de epidemische waarde overschreden. De meting baseert zich op gegevens van internetgebruikers, die wekelijks een enquête invullen over griepverschijnselen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.