Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer verslaafde ouderen

De verslavingszorg krijgt steeds meer senioren als cliënt. Er zijn momenteel zo'n 12.000 verslaafden van 55 jaar en ouder in Nederland.

Dit meldt IVZ Verslavingszorg in een rapport dat zij onlangs uitbrachten. De meeste verslaafde 55-plussers zijn alcoholist, maar er zijn ook een paar duizend opiaatverslaafden.  

 

Voor junkies verboden 

De oudere alcoholist kan meestal wel terecht in verzorgingshuizen en verpleeghuizen, maar de junkies niet. In zorginstellingen zijn harddrugs namelijk verboden. Daarnaast is er volgens deskundigen een verhoogde kans op diefstal in het verzorgingshuis, als drugsverslaafden daar worden toegelaten. Zij kunnen wel terecht in speciale zorginstellingen voor oudere drugsverslaafden, zoals Woodstock in Den Haag.

 

Toename verwacht 

Volgens IVZ verslavingszorg zal het aantal oudere verslaafden de komende jaren toenemen, ook al neemt het aantal verslaafden aan klassieke harddrugs als heroïne en cocaïne de laatste jaren juist af.

 

Bron: SIVZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.