Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds minder werknemers zorgeloos op vakantie

Heb je eindelijk die welverdiende vakantie, zit je op het strand te piekeren over werk dat blijft liggen of vakantiewerkers die hun taken niet goed uitvoeren. Hierin ben je niet de enige. Slechts 44% van de Nederlandse werknemers zegt dat het werk onderling goed verdeeld wordt als ze met vakantie gaan.
Steeds minder werknemers zorgeloos op vakantie

Dat is 14 procent minder dan in 2011, zo blijkt uit een jaarlijks onderzoek van uitzendbureau Unique. Daarin werd 586 werknemers gevraagd werden hoe zij deze zomerperiode tegemoet zien. Zo’n 22 procent van de werknemers weet nu al zeker dat het werk tijdens de vakantie blijft liggen, en dus op hen wacht bij terugkomst.

Extra werknemers
‘Werknemers zien de zomerperiode minder zonnig tegemoet dan voorgaande jaren. Het is de taak van de werkgever om hierop in te spelen, zodat zij toch kunnen genieten van een vaak welverdiende vakantie. Goed werkgeverschap is een kwestie van geven en nemen. In deze periode is het belangrijk om aandacht te besteden aan de interne planning dan wel de inhuur van extra capaciteit te overwegen’, aldus Raymond Puts, algemeen directeur Unique.

Vakantiekrachten
Het inhuren van vakantiekrachten, kan volgens het onderzoek bijdragen aan het wegnemen van zorgen van medewerkers. Een derde van de medewerkers gaat wel onbekommerd op vakantie. Voor hen is het gewoon een kwestie van loslaten. Hoe je dit het snelst doet? Lees deze 4 tips! 

Door: redactie Nursing, Rachel van de Pol
Unique, Volkskrant

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.