Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loonsverhoging voor verpleegkundigen UMC’s

Verpleegkundigen in academische ziekenhuizen krijgen in de nieuwe cao UMC zowel in 2013 als in 2014 een structurele loonsverhoging van 1 procent. Daarnaast krijgen zij op 1 juli 2014 een eenmalige uitkering van € 500,- euro bruto.
Loonsverhoging voor verpleegkundigen UMC’s
Foto: ANP Erik van 't Woud

Dat blijkt uit het onderhandelaarsakkoord dat gisteren werd gesloten voor een nieuwe cao UMC’s.

De verdere wijzigingen op een rij:

– De jeugdschalen worden afgeschaft;
– Er zijn afspraken gemaakt over een verhoging van het Persoonlijk Budget. Het PB wordt ook nu ook voor een deel om te zetten in tijd;
– De leeftijd voor instemming met bijzondere diensten wordt verhoogd naar 57 jaar;
– De ingangsleeftijd voor het ingaan van de bovenwettelijke werkeloosheidsregeling wordt per 1 januari 2015 verhoogd naar 55 jaar, met een doorloop naar de AOW gerechtigde leeftijd. Hierdoor vallen medewerkers die in deze regeling niet in een inkomensgat door het verschuiven van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Verder zijn er afspraken gemaakt over toetsing bij ontslag bij reorganisaties, wijzigingen in de opbouw van de eindejaarsuitkering, de opbouw van het vakantieverlof bij ziekte en het vakbondsverlof.

Evenwichtig akkoord

Al met al is het een evenwichtig akkoord, vinden de CAO onderhandelaren Jacqueline den Engelsman en Rolf de Wilde. Wij leggen dit onderhandelaarsakkoord nu aan de leden voor; zij hebben tot 1 september de tijd om te reageren.
Bekijk hier het onderhandelaarsakkoord cao UMC 2013-2015

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.