Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Student mbo-verpleegkunde kan straks Fries kiezen

Studenten mbo-verpleegkunde kunnen vanaf 1 augustus binnen hun opleiding kiezen uit een aantal keuzedelen die hen beter moeten voorbereiden op hun werkplek van morgen.
friesland

Zo komt het keuzedeel ‘Fries’ voor mbo-verpleegkundigen tegemoet aan wensen van specifieke zorginstellingen in Friesland. En in de grensstreken kunnen mbo-studenten straks Duits kiezen, zodat ze gemakkelijker over de grens aan het werk kunnen.

Afgestudeerde mbo’ers
Alle mbo-studenten kunnen vanaf 1 augustus binnen hun opleiding kiezen uit meer dan 400 nieuwe keuzedelen die hen beter moeten voorbereiden op hun werkplek van morgen. De mbo-scholen en het bedrijfsleven hebben op verzoek van minister Jet Bussemaker (Onderwijs) gekeken naar welke nieuwe speciale kennis en vaardigheden studenten in hun regio nodig hebben om een goede start te kunnen maken wanneer zij aan het werk gaan. Het middelbaar beroepsonderwijs krijgt hierdoor meer ruimte om het onderwijsaanbod af te stemmen op ontwikkelingen in hun regio, zodat de kansen op een baan voor afgestudeerde mbo’ers verder wordt vergroot. De nieuwe keuzedelen geven mbo’ers vanaf het nieuwe schooljaar meer perspectief op de snel veranderende arbeidsmarkt in hun regio.

Groeiende zorgtechnologie
‘In een regio als Groningen ontwikkelt de arbeidsmarkt zich tenslotte anders dan in Utrecht. Ik wil scholen de kans geven om sneller in te spelen op actuele arbeidsmarktontwikkelingen, zoals de groeiende technologie in de zorg. Op die manier leiden we onze mbo-ers met de meest actuele kennis en vaardigheden op. Niet alleen vergroten we hun kans op werk, ook komen ze beter beslagen ten ijs op hun werkplek van morgen,’ aldus minister Bussemaker.

Fries en Duits
Het nieuwe keuzedeel ‘Zorginnovaties’ leert mbo-studenten om technologische hulpmiddelen in te zetten, zodat bijvoorbeeld ouderen langer zelfstandig blijven. Het keuzedeel ‘Fries’ voor mbo-verpleegkundigen komt tegemoet aan wensen van specifieke zorginstellingen in Friesland. En in de grensstreken kunnen mbo-studenten straks het keuzedeel ‘Duits’ kiezen, zodat ze makkelijker over de grens aan het werk kunnen. Elke school is vrij om te bepalen welke keuzedelen ze per kwalificatie aanbiedt.

Meer informatie>>> 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.